Persberichten

 

Uitgave Tableau December 2009:

Vensters op Heimwee

Het oeuvre van Gert-Jan Veenstra behelst Hollandse landschappen, stadsgezichten en nautisch werk. Een oeuvre dat realistisch begon en steeds meer impressionistisch werd. Veenstra noemt dat "logisch": 'Door de jaren heen lukte het me steeds beterde essentie van mijn onderwerpen te tonen en overtolligheden weg te laten.'De schilderijen van Veenstra zijn vensters op een Holland dat heimwee oproept, verlangen en ontroering. Van zonnig, idyllisch en jubelend mooi tot grauw en bijkans dreigend. Ter gelegenheid van 25 jaar kunstenaarschap zijn nu winterlandschappen en winterse stadsgezichten te zien.

Uitgave kunst & antiek journaal Collect December 2009:

 

Gert-Jan Veenstra

Gert-Jan Veenstra schildert al 25 jaar land stad en water.

Ter gelegenheid van dit jubileum is een boek verschenen met een selectie van zijn schilderijen, in binnen- en buitenland door velen bewonderd.

Gert-Jan en zijn echtgenote wonen sinds 2006 op loopafstand van het Sneekermeer.

Ze openden er een galerie vernoemd naar hun nieuwe woonplek: Galerie Offingawier. Hier exposeert Veenstra minstens tweemaal per jaar nieuw werk.

Exposities die zoveel belangstelling trekken, dat de Veenstra's hun galerie vorig jaar lieten verbouwen en uitbreiden. In zijn jubileumjaar exposeert Veenstra van 12 december a.s. tot 17 januari 2010 in galerie Offingawier winterlandschappen en winterse stadsgezichten.

2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009