Persberichten

 

2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009

Zeilen april 2013:

Zomerexpositie Gert-Jan Veenstra


Van 20 april tot en met 2 juni 2013 exposeert beeldend kunstenaar Gert-Jan Veenstra zijn nieuwste schilderijen in Offingawier. Hij schilderde behalve Nederlandse ook Duitse, Engelse, Franse en Schotse kusten.

Nieuwe schilderijen in Offingawier

 

Van 20 april tot 2 juni a.s. exposeert beeldend kunstenaar Gert-Jan Veenstra zijn nieuwste schilderijen in ‘Offingawier’, de sfeervolle galerie die zijn echtgenote Silvia en hij in 2006 openden.

In de afgelopen bijna 30 jaar verwierf Veenstra (inter)nationale bekendheid als schilder van onder meer (Friese) landschappen, stadsgezichten en zee- en ‘Sneekermeerschilderijen’. Laatstgenoemde tonen veelal de zomerse watersportactiviteit op het vlakbij galerie ‘Offingawier’ gelegen Sneekermeer.

Gert-Jan Veenstra blijft zijn ‘vaste’ onderwerpen – land, stad, lucht en water – trouw, maar beperkt zich sinds enkele jaren niet langer tot Nederland en zijn geboorteprovincie Friesland. Tijdens vorige exposities presenteerden de Veenstra’s al indrukwekkende schilderijen van de Kielerwoche, het grootste zeilevenement ter wereld, en Cowes Week, één van ’s werelds óúdste zeilwedstrijden, gehouden tussen Zuid-Engeland en het Isle of Wight. Hun zomerexpositie 2013 zet deze ‘internationalisering’ voort. Veenstra schilderde – behalve Nederlandse – Duitse, Engelse, Franse en Schotse kusten en stranden.

Niet alleen op zijn doeken ‘gaat’ Gert-Jan Veenstra internationaal. De eigenaar van Kendalls Fine Art, prestigieuze galerie in het stadje Cowes op het Isle of Wight, heeft, voor het tweede jaar achtereen, een aantal Veenstra-schilderijen in zijn zomerexpositie opgenomen. Ook Schotse galeries tonen interesse voor Veenstra’s werk.

Spiegel der zeilvaart april 2013:

Sneeker Nieuwsblad editie woensdag 17 april :

Leeuwarder Courant editie vrijdag 17 mei:

Gert-Jan Veenstra exposeert zijn nieuwste schilderijen in de galerie die zijn echtgenote Silvia en hij in 2006 openden. In de afgelopen dertig jaar verwierf Veenstra bekendheid met onder meer (Friese) landschappen, stadsgezichten en zee- en ‘Sneekermeerschilderijen’.

Hij blijft zijn vaste onderwerpen -land, stad, lucht en water- trouw, maar beperkt zich sinds enkele jaren niet langer tot Nederland en Friesland.

Tegenwoordig schildert hij ook zeilevenementen als de Kielerwoche of Cowes Week, en Duitse, Engelse, Franse en Schotse kusten en stranden.