Expositie

 

In 2009 beleefde Gert-Jan Veenstra zijn 25-jarig jubileum als zelfstandig beeldend kunstenaar. Ter gelegenheid hiervan is een boek verschenen over zijn werk, dat in binnen- en buitenland al jaren wordt bewonderd,  maar ook de groeiende belangstelling van een jong(er) publiek geniet. Als jeugdig, veelbelovend tekenaar werd Veenstra "overdonderd" door het werk van o.a. Van Ruysdael, Constable, Breitner en Israëls. Zó wilde hij schilderen, in hún traditie wilde hij zich plaatsen. Dankzij talent, vakmanschap en de wil zichzelf schilderij na schilderij te verbeteren, is dat hem ten volle gelukt. Veenstra's oeuvre behelst Hollandse landschappen, stadsgezichten en nautisch werk. Een oeuvre dat realistisch begon en gaandeweg meer impressionistisch werd. In bovengenoemd boek noemt Veenstra dat "logisch"

"Door de jaren heen lukte het me steeds beter de essentie van mijn onderwerpen te tonen en, dus, overtolligheden weg te laten." Een voor misschien wel alle serieuze kunstenaars herkenbare ontwikkeling.  Veenstra's schilderijen zijn oninwisselbaar. Vanwege het contrast tussen landelijke intimiteit of eenzaamheid en, daarboven, de overweldigende weidsheid van meesterlijk geschilderde Hollandse luchten. Vanwege hun door velen geroemde, ietwat arcadische 'sfeer' en de soms bijkans 'Hopperiaanse' stilte die ze verbeelden. Vanwege méér. Werk dat méér dan artistieke bewondering bewerkstelligt. Deze schilderijen zijn vensters op een Holland dat heimwee oproept, verlangen en ontroering.  Van zonnig, idyllisch en jubelend mooi tot grauw en bijkans dreigend. In galerie Offingawier exposeert Veenstra tweemaal per jaar nieuw werk. Exposities die zoveel belangstellenden trekken dat de galerie vorig jaar is verbouwd en uitgebreid.

Actueel:

De zomerexpositie is afgelopen. In de komende periode waarin we ons voorbereiden op de winterexpositie zijn de werken van de stockcollectie van onze galerie op afspraak te bezichtigen. Klik hier voor enkele afbeeldingen.Op 23 november zal onze winterexpositie van start gaan.

Binnenkort meer hierover op deze pagina.

  1. -De internationalisering zet zich voort!

Sinds oktober 2013 wordt het werk van Gert-Jan Veenstra  ook gepresenteerd bij de Duitse

“Galerie Deichstraße” in Hamburg.